De natuur in met een schuurwoning als tweede huis

food-virtual-reality
360 graden video’s en gezond eten
September 12, 2016

De natuur in met een schuurwoning als tweede huis

1

Wie in de stad woont, wil er wel eens uit. Dat is een normaal gegeven. Weekendjes weg om van de natuur of het platteland te genieten, hebben we nodig om het ritme van de ratrace aan te kunnen. Als je er op een dag achter komt dat je steeds vaker dezelfde plek, of in dezelfde streek terechtkomt, dan volgt meestal een logische vraag. Zou het geen goed idee zijn om een tweede huis aan te kopen of te huren op langere termijn? Als je van het platteland of van het boerenleven houdt, dan is een schuurwoning als tweede huis gewoon een logische keuze. Bij het aankopen van zulk een tweede woning zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

 

De meerkost van een tweede woning
Of het nu over een schuurwoning of over een ander soort woning gaat, als je een tweede woning aankoopt, zijn er altijd kosten waarmee je rekening moet houden. We hoeven je niet te vertellen dat een tweede huis in de meeste gevallen ook het aflossen van een tweede hypotheek betekent. Verder moet je er ook mee rekening houden dat een vakantiewoning ook onderhoud nodig heeft. Verder is ook de plaats waar je de schuurwoning als tweede huis gaat bewonenen van belang. Een aantal Nederlandse gemeenten heft namelijk forenzenbelasting of toeristenbelasting. Daarom is het belangrijk dat je eerst gaat informeren bij de gemeente van je voorkeur. Zo weet je of een schuurwoning als tweede huis financieel een haalbare kaart is.

 

Een schuurwoning als tweede huis verhuren
Wanneer je erachter komt dat een schuurwoning als tweede huis enige meerkost met zich meebrengt waar je op het eerste gezicht niet had mee gerekend, dan bestaat er nog een optie waar je misschien nog niet had aan gedacht. Op de tijdstippen dat je niet in je tweede woning verblijft, is het immers een idee om je tweede woning als vakantiehuis of als tweede verblijf aan andere particulieren te verhuren. Daarbij is het belangrijk om weten dat huurinkomsten niet belast worden in Nederland. Door te verhuren aan derden is het dus mogelijk om een deel van de meerkost van een tweede woning te recupereren. Hierdoor kun je niet alleen zelf van je schuurwoning als vakantieverblijf genieten, maar laat je ook anderen meegenieten van het tweede huis en de natuurlijke leefomgeving die erbij hoort. Een schuurwoning als tweede huis verhuren is dus zoals twee vliegen in een klap slaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *